PO RUSSKIPOLSKIFRANCAISDEUTSCHENGLISHČESKYBRNO A OKOLÍ ZLÍNSKO - turistická oblast SLOVÁCKO - turistická oblast HANÁ - turistická oblast BESKYDY-VALAŠSKO - turistická oblast HLAVNÍ STRANA OKRES VSETÍN OKRES ZLÍN OKRES UHERSKÉ HRADIŠTĚ OKRES KROMĚŘ͎ ČESKÁ REPUBLIKA
Čtvrtek 18.04.2024
VYHLEDÁVÁNÍ
  Vyhledávací centrum
Zlínský REJSTŘÍK
ZÁKLADNÍ INFORMACE
  Zlínský kraj
Zlínská NEJ
Města a obce
Euroregiony
Mikroregiony a sdružení
AKTUALITY A AKCE
  Aktuality
Kalendář akcí v kraji
Folklorní akce a festivaly
Turistické akce
Veletrhy a výstavy
Lázeňství
  Lázeňská zařízení
Zdravotní pojištění
Turistika a volný čas
  Informační služby
Průvodcovské služby
Kultura a zábava
Hrady a zámky
Památky a architektura
Klub českých turistů
Sport a relaxace
Pěší turistika
Cykloturistka
Vodní turistika a sporty
Zimní sporty
Agroturistika
Vinařská turistika
Sdružení a spolky
Cestovní kanceláře
Folklor a tradice
  Folklorní sdružení
Folklorní soubory
Folklorní festivaly
Lidové tradice a zvyky
Lidová řemesla a výrobky
Příroda a její ochrana
  Hory a pohoří
Vodní toky a plochy
Chráněná krajinná území
Naučné stezky
Ubytování a stravování
  Autokemp, kemp, tábořiště
Hotely, motoresty
Penziony
Chaty a chalupy
Rekreační areály
Další ubytování
Restaurace
Příjemné posezení
Gastronomické speciality
Obchod a služby
  Služby motoristům
Služby
Obchod
Nákupní centra
PODPORA PODNIKÁNÍ
  Investiční příležitosti
Výstavy a výstaviště
Kongresová centra
Finanční sektor a pojištění
Nemovitosti na prodej
Průmyslová výroba
Potravinářská výroba
Království perníku

O víkendu na Medobraní

Ráčejí žebrat, prosit nebo poroučet? Zveme je na Medobraní do Království perníku v moři zeleně pod Kunětickou horou u Pardubic. O víkendu 27. - 28. června 2020 od 10 do 16 hodin.
Zakoupením vstupního víza získáte právo zúčastnit se klubového zážitkového programu (viz rezervační systém SO a NE) v roli, kterou si vyberete a na kterou jako bonus dostanete přiměřené životní dávky, které lze jednoduše přirovnat ke stravenkám.
Rodinný program, připravený ve spolupráci s rodinou včelaře pana Josefa Vlacha, se uskuteční v expozici "Medárium" s naučnou stezkou o včelách v areálu a v obnovených historických sálech Perníkové chaloupky pod Kunětickou horou u Pardubic.
Medobraní 2006
Účastníci programu se seznámí nejen s technikou a způsobem odběru plástů ze včelích úlů, ale také s vytáčením čerstvého medu a jeho dalším zpracováním.
"Na medobraní návštěvníci uvidí živě a zblízka, jak žijí včely v úle. Dozvědí se čím se živí a jak vytvářejí svoje produkty med, vosk, propolis, pyl, mateří kašičku a další. Plásty bude včelař vyjímat z úlu a obsednuté včelami je bude s komentářem ukazovat. Medné plásty budou potom převezeny do improvizované medárny v budově. Tam si návštěvníci zkusí odvíčkování a vytáčení plástů v medometu. Vytočený med bude potom stočen do sklenic a ještě teplý nabídnut návštěvníkům ke koupi. Zajímavé budou informace o tom, jak uchovávat med v domácnosti, jak ho rozpouštět a k čemu se dá v kuchyni použít. Vítáni budou začínající včelaři nebo i ti, kteří o včelaření uvažují a neví jak začít. Ti budou mít příležitost se podrobněji seznámit s jednotlivými činnostmi při medobraní. Témat, které mohou začátečníka po přečtení základní literatury zajímat je velmi mnoho. Na příklad po medobraní bude již v červenci aktuální léčení proti varoáze. Krmení a příprava včelstev na jaro příštího roku. Jakým způsobem krmit. Jaké množství zásob včelstvo potřebuje na zimu. Příčiny rojení. Shromažďování zásob. Používat mřížku? Stavební pud. Obměna včelího díla. Jak uchovávat souše. Pylové plásty ano či ne? Jak je uchovávat. Jak ošetřovat použité rámky, nástavky a mřížky. Umíš dělat medovinu?", zve k návštěvě včelař Josef Vlach.
Chybět nebude ani ochutnávka vytočeného medu s možností odnést si domů med, medovinu, svíčky ze včelího vosku, propolisu a další včelí produkty. Účastníci programu si budou moci vyzkoušet, jak se z medu, mouky a koření dělají perníky.
Příjemné chvíle "s medovými zážitky z Perníkové chaloupky" strávíte v Muzeu perníku s Perníkářskou dílnou Ježibaby a Medovým rájem, v útulně U všech čertů (nikdo neví, proč se tak jmenuje...) a v Otesánkově mlsárně s bohatou nabídkou zmrzlinových pohárů. A bude i Červená Karkulka a gastronomická specialita: PEČENÍ HOLUBI převážně rostlinného původu!
Přijďte, těšíme se na vás za každého počasí.

(šm)

DALŠÍ INFORMACE: Perníková chaloupka
Zveřejněno 22.06.2020 v 16:30 hodin
Copyright 1998-2024 © www.infoSystem.cz,
součást prezentačního a rezervačního systému Doménová koule ®
FOLKLORNÍ AKCE A FESTIVALY
TURISTIKA